Faceți căutări pe acest blog

10 aug. 2011

Globalizarea spaimei sau a fericirii?

 Este un lucru deja banal faptul ca lumea contemporana este un paienjenis de relatii care se sustin unele pe altele, iar numele ei este: globalizarea. Un fel de de-a substantializare, de disipare a orice, catre oriunde. Prin intermediul informatiei fiece punct planetar poate fi intr-o relatie cel putin virtuala cu orice alt punct, de aiurea.
  Dar cum se face ca efectele acestei globalizari, de altfel, de neocolit, sunt in registru negativ: crize, caderea burselor, boli, virusi informatici, cresteri de preturi, inflatie, somaj, taxe...
  Cum spuneam, toate astea sunt inerente mondializarii. Comunicarea sociala-intensificata cu ajutorul tehnologiei- este intensa si, in principiu, benefica.
  Totusi, iata ca populatiile, si nu investitorii individuali, trag ponoasele globalizarii. Ce traiesc ele este o globalizare a spaimei, a nenorocirilor intamplate oriunde si apoi multiplicate la nesfarsit.
  In fine, cand oare vom trai o globalizare a fericirii, a starii de bine multiplicata si ea la fel? Asta numai daca fericirea nu este decat aceasta perpetua lupta cu nefericirea...globalizata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu